Er bestaat niet zoiets als goed of fout.
Inderdaad, je leest wat er staat. Goed of fout is onbestaande. Ahhh, een uitdagende hé.
Sta me toe het uit te leggen.

Er bestaat wel zoiets als “Wat is van belang voor jou om te doen, te beleven, te door spartelen, …?” Beslissingen die echt belangrijk en noodzakelijk aanvoelen voor jou, om jezelf nog beter te leren kennen, om te leren nog beter bij jezelf te blijven of wie weet zelfs bewust/onbewust eens lekker van jezelf weg te gaan.

Dat alles kan bij een ander aanvoelen als “zwak”, “juist”, “fout”, … Echter. Weet dat het zo niet werkt. Weet dat het in kern zo niet is. Weet dat het simpelweg ‘leven’ noemt. Met vallen, opstaan, vliegen en zo van die dingen. Weet dat wat een ander voelt, denkt, zegt en doet een reflectie is van de innerlijke wereld van die persoon. Dus zeker NIET iets is om als jouw deel te nemen. Komt het nog niet binnen? Laat het me dan nog kordater zeggen: het zijn jouw zaken niet. Dus waarom zou je je daarmee gaan moeien? 

Wat telt er werkelijk? Wees jezelf ten volle in voelen, denken en zijn. En als die invulling ook hier verandert. Super! NIETS is vaststaand. Telkens ik denk “Yes, ik heb DE waarheid beet.” Komt er al snel iets als “Bye bye aanvankelijk gedacht ‘dit is de waarheid’ ” That’s what I call life. En ik hou ervan!

Je hebt input van buitenaf die dingen in je kunnen raken en die je innerlijke wereld mogelijks laten herzien. Het is écht simpel. Je past dan gewoon wel of niet aan naar wens. Jouw wens. Leef volgens dat gegeven en onthoud alsjeblieft, voor de liefde van jezelf, dat er niet zoiets bestaat als goed of fout. Heb je angst om jezelf werkelijk te laten zijn? Jezelf ten volle toe te laten met jouw blijdschap, zekerheid, frustratie, kwaadheid, speelsheid, geilheid, onzekerheid, jaloezie, wanhoop, mooiheid, kracht, …?

Dan kan ik je maar één ding zeggen: “Vertrouw op het feit dat als je jezelf, voor de liefde van jezelf, ten volle laat zijn er heel wat mensen jouw richting uit zullen komen die dat alles met graagte zullen omarmen.”