Ze stapte binnen, nog met harnas aan. Veel kwam bij mij binnen. Een hevige wirwar aan alle mogelijke emoties die we als mens kunnen hebben en haar ziel smeekte me te vertalen wat het al zo lang aan haar wou zeggen en nooit de kans toe kreeg door het harnas dat ze beslist had te dragen.

Ze sprak haar naam. De eerste keer. Twijfeling. Dan een tweede keer. Al meer ok met dit gegeven. Direct ook mijn cue om in diepere connectie met haar energie te gaan. De tranen sprongen me direct in de ogen. De graad van intensiteit was hoog. Door lang en veel vast te houden. Ik slikte even naar adem. Maande mijn energie aan bij zichzelf te blijven en stevige gronding te houden. De beelden die ik binnenkreeg waren helder, duidelijk en intens. Na nog eens na te vragen of dit alles was en bevestiging te krijgen dat het reeds voldoende was, kon ik eindelijk de ogen terug openen. Ik keek naast haar gezicht om de intuning in energie te behouden. De vertaling begon en toen ik op het einde kwam, keek ik pas naar haar. Een aanblik die ik niet direct verwacht had. Beelden die een ander niets zouden zeggen, hadden haar duidelijk tot in het diepste van haar ziel geraakt. Ik zag hoe haar hoofd een licht rode kleur had. Vanaf haar ogen tot helemaal aan haar kin was alles bedekt met tranen. Haar lichaam schokte. Ik voelde ‘eindelijk’ binnen komen. Eindelijk liet ze toe los te laten. Zij richtte daarop hardheid naar haarzelf, want tranen zijn ‘zwak’. Waarop ik moest lachen om het nu nog zo sterk vasthouden aan de geconditioneerdheid hieromtrent.

Gevormd vanuit de diepere lagen van ons systeem brengen tranen ons heel wat.
Een loslaten en verwerking van wat klaar is om losgelaten te worden.
Een verdere afvloeiing van de restanten van dit alles.
Een hernieuwde en opbouwende energie om verder te bouwen op de nieuw gevormde lijn. Ander woord hiervoor: transformatie

Dus tranen… JA! Laat ze maar komen. Laat ze maar zijn. En dank ze om al dat moois dat ze vrij maken om in de plaats te komen. Vergeet ook jezelf niet te danken voor de moed die je vond daar in te duiken. Want gemakkelijk, neen dat is het niet. De moeite waard? Zeer zeker wel!